VÅRT BÆREKRAFTSANSVAR
Contact image Stine Marie Olaussen Stine Marie Olaussen

I trappehuset på kontorbygget Parallell i Oslo har den britiske gatekunstneren Xenz skapt et kunstverk som skal inspirere og stimulere til å bruke trappene. Kunstverket strekker seg over flere etasjer og er inspirert av naturen.

På Skanska Næringseiendoms kontorprosjekt Parallell på Løren i Oslo står fokuset på helse og velvære sterkt. Kontorbygget er Norges første WELL-presertifiserte bygg.

 

WELL er en sertifiseringsordning for helsefremmende bygg og et rammeverk for å identifisere, måle, verifisere og følge opp byggkvaliteteter som påvirker helse og velvære for de som bruker bygget. Den sier med andre ord noe om hvordan det er å bruke bygningen, og stiller strenge krav til blant annet luft, vann, næring, lys, bevegelse og komfort.

Kunst til inspirasjon
 

For å inspirere folk til å bruke trappene i bygget, og samtidig skape et spennende og inspirerende miljø, engasjerte Skanska den britiske street-artkunstneren Xenz for å utsmykke trappeoppgangen.

 

– Vi var på studietur til London og besøkte det nye kontoret til Skanska UK, som også er et WELL-sertifisert bygg. I forbindelse med dette så vi mye street-art i gatene. Dette startet tanken om at vi ville gjøre noe lignende på Parallell. Da vi kom hjem tok vi kontakt med Street Art Oslo, som hjalp oss med å engasjere kunstneren, forteller prosjektsjef Karin Synnøve Lund fra Skanska Næringseiendom.

 
Xenz
 

Kunstneren går under artistnavnet Xenz og ble graffitikunstner i en alder av 14 år etter å ha blitt inspirert av filmer og bøker som dokumenterte undergrunnskulturen i New York. Han utviklet taggen “sense” som utviklet seg til det han bruker i dag – Xenz (uttales “zenz”). Etter å ha praktisert graffitikunst i over 20 år, har han utviklet en unik tilnærming til kunstformen. Xenz maler landskap fra fantasien ved hjelp av spraybokser og pensel og motivene er ofte hentet fra naturen. 

WELL Building Standard
 

WELL Building Standard fokuserer på å fremme helse og velvære i bygg og er basert på mangeårig medisinsk og vitenskapelig forskning. Luftkvalitet, dagslysnivåer og komfortable arbeidsmiljøer er noe av det WELL Building-standarden setter strenge krav til.

Parallell
 

Adresse: Lørenveien 73

 

Hvor: Løren, Oslo

 

Hva: Kontorbygg på 19.000 kvm utviklet av Skanska Næringseiendom og bygget av Skanska Norge. Hovedfokuset på Parallell er å skape et godt arbeidsmiljø der mennesker trives og blir inspirert til å være produktive og kreative. Derfor skal bygget sertifiseres i henhold til den internasjonale standarden for helse og velvære i bygg, WELL Building Standard. Parallell har allerede oppnådd WELL Core Gold-presertifisering som det første prosjektet i Norge. 

 

Nysgjerrig på mer om kontorbygget Parallell? Her kan du lese mer