ROM FOR JOBB
Contact image Hanne Askbo Hanne Askbo

Under pandemien ble hjemmekontor den nye normalen – men hva savnet vi mest? Vi spurte en knippe eksperter og dette er svarene vi fikk.

Oscar Berg, digital strateg og fotfatter av boka «Den digitale arbeidsplassen»:

 

– Meningsfylte møter med andre mennesker. Arbeidsdagen min før pandemien var preget av at jeg møtte mange flere mennesker fysisk og hadde fysiske workshops og foredrag i stedet for bare digitale. Jeg vil beholde denne fleksibiliteten, men jeg vil kunne bevege meg og møte andre mennesker uten begrensninger.

 

Kine Angelo, førsteamanuensis ved Institutt for arkitektur og teknologi ved NTNU:

 

- Jeg savnet kollegene mine og engasjementet og inspirasjonen de gir meg. Jeg trives greit på hjemmekontor, men jeg trenger struktur – jeg gledet meg til å kunne dra hjem fra jobben og ha helt fri!

 

Siri Skavraker, senior HR-rådgiver i Telenor Norge:

 

– Å treffe folk igjen, og kanskje særlig til å bli kjent med nye kolleger på de uformelle møteplassene i lunsjen eller ved kaffemaskina. Jeg synes også det er deilig å jobbe hjemmefra innimellom for å få unna alenearbeid, så jeg sier ja takk, begge deler til det beste fra to verdener – både kontorarbeid og hjemmearbeid.

 

Mari Skogland, interiørarkitekt og senior arbeidsplassrådgiver hos Gottlieb Paludan Architects:

 

– Å treffe folk uten å måtte tenke på smittevern! Jeg gleder meg til at debatten om kontormiljø vil handle om noe annet enn kampen om en fast pult. Vi har vært gjennom en stor endring som jeg tror vil påvirke hvordan vi jobber fremover. Nå er tiden inne for å utfordre nye ideer og begynne å se på hva som er verdiskapende arbeidsplasser.

 

Pål Molander, direktør ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI):

 

–Møte mine kolleger igjen, og samhandle friere og mer uformelt. Som leder ser jeg også frem til å kunne frigjøre mer tid igjen til utvikling av organisasjonen og vårt fagfelt. Fjernledelse er krevende, og det har tatt tid som jeg håper å få frigjort mer av fremover.

 

Nils Brede Moe, sjefforsker ved SINTEF:

 

– Jeg har vært heldig og vært en del på kontoret, fordi jeg har noen nyansatte som trenger å være sammen med andre i den første fasen. Det jeg gledet meg til er å få treffe alle jeg samarbeider med fysisk, som er flere enn de jeg har kontor med. Jeg har også savnet å gjøre flere sosiale aktiviteter med de jeg jobber med.

 

Karoline Amundsen Dystebakken, juridisk rådgiver HR og ledelse i Simployer:

 

– Å få tilbake jobb- og hverdagsrutinene. Det var vanskelig for barna å forstå at hjemmet også har blitt en arbeidsplass – at mamma og pappa er hjemme, men på jobb. Og at man kan være «borte» på jobb og være 110 prosent der man er til enhver tid, og ikke alltid litt av alt.